Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De E-Bike

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is een fiets die is uitgerust met een elektrische motor die de rijder kan ondersteunen bij het trappen. De motor wordt aangedreven door een accu, die gewoon thuis opgeladen kan worden in het stopcontact. De elektrische motor van een e-bike is vaak verborgen in het frame of in de trapas. Wanneer je trapt, wordt de motor automatisch ingeschakeld en geeft hij extra kracht aan de trapbeweging. De rijder kan zelf kiezen hoeveel ondersteuning hij wil, meestal door middel van een drukknop op het display of hendel op het stuur.

De accu van een elektrische fiets kan op verschillende manieren opgeladen worden, afhankelijk van het type e-bike. Sommige e-bikes hebben een afneembare accu die je in een oplaadstation kunt plaatsen, terwijl andere e-bikes een vaste accu hebben die je direct op het stopcontact moet aansluiten.

De snelheid van een elektrische fiets wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte en kracht van de motor, het gewicht van de fiets en de bestuurder, en het type terrein waarop de fiets wordt gebruikt. In Nederland is de wetgeving voor elektrische fietsen zo dat de maximumsnelheid op de weg 25 km/u is. Dit betekent dat de motor van de e-bike automatisch uitschakelt wanneer de snelheid van de fiets boven deze limiet komt.

De levensduur van een elektrische fiets hangt af van verschillende factoren, zoals het merk en model van de fiets, hoe vaak de fiets wordt gebruikt, en hoe goed de fiets wordt onderhouden. Over het algemeen gaat een elektrische fiets langer mee dan een traditionele fiets, omdat de motor en de accu minder gevoelig zijn voor slijtage dan de mechanische onderdelen van een traditionele fiets. Een elektrische fiets kan gemiddeld 5 tot 15 jaar meegaan, afhankelijk van de hoeveelheid gebruik en het onderhoud.

De tijd die het kost om de accu van een elektrische fiets op te laden, hangt af van de grootte van de accu en het oplaadvermogen van het oplaadstation. Bij de meeste e-bikes duurt het ongeveer 4 tot 8 uur om volledig op te laden. Het is belangrijk om te onthouden dat de laadtijd van een elektrische fiets accu ook kan variëren afhankelijk van hoe vaak de fiets wordt gebruikt en hoe ver je fietst. Een e-bike die vaak op zware terreinen wordt gebruikt of die lange afstanden aflegt, kan een langere laadtijd hebben dan een elektrische fiets die op vlak terrein wordt gebruikt en kortere afstanden aflegt.

Garantie

Op al onze fietsen levert BAZZ E-Bikes 1 jaar fabrieksgarantie. Onder de fabrieksgarantie vallen alle mankementen die zijn veroorzaakt door een constructie- en/of materiaalfout(en). De garantie kan uitsluitend worden ingeroepen door de eerste eigenaar van het product en de garantie is niet overdraagbaar. Uitgesloten van garantie zijn alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden, kettingen, kettingbladen, freewheelen, cassettes, bodies, kabels en remblokken tenzij er sprake is van een constructie- en/of materiaalfout(en).

BAZZ E-Bikes geeft geen garantie op oxidatievorming op de fietsen, onderdelen of bevestigingsmateriaal welke zijn vervaardigd uit staal. Oxidatievorming kan gemakkelijk worden tegen gegaan door stalen onderdelen van de fiets in te spuiten met een blanke lak.

De garantie vervalt:
 • Wanneer het product niet overeenkomstig met de bestemming, onjuist en/of onzorgvuldig is gebruikt;
 • Wanneer het product niet conform de door de fabrikant voorgeschreven instructies is onderhouden;
 • Wanneer reparaties niet op vakkundige wijze door een specialist zijn verricht;
 • Wanneer er naderhand onderdelen zijn gemonteerd welke niet overeen komen met de technische specificatie van het betreffende product of deze onjuist zijn gemonteerd.

Voor de accu gelden aanvullende garantievoorwaarden. Je hebt op de accu van je fiets ook 2 jaar fabrieksgarantie op werking, constructie- en/of materiaalfout(en). De fabrieksgarantie geldt niet op de afname van de capaciteit van de accu, deze neemt namelijk af naar rato van het aantal laadcycli en de leeftijd van de accu. De afgegeven actieradius van de accu is een indicatie. De daadwerkelijk te behalen actieradius is sterk afhankelijk van meerdere factoren zoals, rijgedrag, de belasting, onderhoud, omgevingsfactoren en de gebruiker. BAZZ  E-Bikes geeft geen garantie op de actieradius.

Wanneer je een klacht hebt over je fiets vragen wij je altijd om het contactformulier op de website van BAZZ E-Bikes in te vullen. Het is namelijk belangrijk dat je duidelijk beeldmateriaal meestuurt zodat wij het probleem zo goed mogelijk in kaart kunnen brengen. Aan de hand van het klachtenformulier bekijken wij de mogelijkheden om het probleem voor je op te lossen en nemen deze met jou door.

Als je een probleem ervaart met je fiets laat dit dan zo snel mogelijk weten. BAZZ E-Bikes zal altijd zijn uiterste best doen om het probleem binnen de mogelijkheden op te lossen. BAZZ E-Bikes kan helaas geen vergoedingen of tegemoetkomingen aan reeds uitgevoerde reparaties door derden doen toekomen.
Blijkt dat jouw klacht onder de garantie valt? Dan start BAZZ E-Bikes haar garantieprocedure. Gedurende de garantieperiode zullen alle onderdelen waarvan, door BAZZ E-Bikes, is vastgesteld dat er sprake is van een materiaal- en/of constructiefout, naar keuze van hen worden gerepareerd of worden vervangen.

Natuurlijk helpt BAZZ E-Bikes je, ook als het probleem geen garantie betreft, graag om het probleem op te lossen. Zij maken een inschatting van de kosten en zullen deze met jou bespreken. Ben je akkoord met de kosten dan plannen zij een afspraak in om de reparatie uit te voeren.

Aanschaf van de Makelaarsfiets

Het enige dat jij hiervoor hoeft te doen is het aanvraagformulier in te vullen. Vervolgens neemt een medewerker BAZZ E-Bikes contact met je op om jouw wensen door te nemen en de ideale configuratie van de E-Bikes te bepalen. 

 

Jij ontvangt vervolgens van ons een opdrachtbevestiging, waarna de monteurs aan de slag gaan om jouw E-Bikes klaar te maken.

Doorgaans worden de E-Bikes twee weken na de opdrachtbevestiging gratis en 100 % rijklaar op elke locatie in Nederland geleverd.

Nee dit hoeft niet. Je kan de E-Bikes achteraf betalen. Tenminste als je niet meer dan 4 E-Bikes tegelijkertijd besteld. 

Verzekering

De leaseovereenkomst is inclusief een E-Bike Zeker Pakket. Met deze verzekering is niet alleen schade of diefstal verzekerd, maar ook letselschade van de bestuurder van de bezorgfiets en schade aan (spullen van) derden. Het E-Bike Zeker Pakket voorkomt dat je voor onverwachte hoge kosten komt te staan.

Het E-bike Zeker Pakket is de meest complete all-in verzekering in de markt en wordt afgesloten via MMobility. Mmobility is gespecialiseerd op het gebied van financiering en verzekeringen voor e-bikes, e-scooters en e-cars en is ook partner van Thuisbezorgd.nl. Heb je nog vragen of wil je een wijziging doorgeven? Neem dan contact op met Mmobility via info@mmobility.nl. Meer informatie over het E-bike Zeker Pakket: https://mmobility.nl/e-bike/.

Met E-Bike Zeker Pakket ben je automatisch verzekerd tegen diefstal. Hierbij is het wel belangrijk dat je 2 originele sleutels en een proces-verbaal kunt overleggen.

Bij het contract hoort een unieke en uitgebreide verzekering waarbij fiets en bezorger verzekerd zijn. Tegen de allerlaagste prijs in de markt.

 • Casco: Schade aan de fiets (slechts €99,- eigen risico)
 • Diefstal (€0,- eigen risico op voorwaarde dat je 2 originele sleutels kunt overhandigen)
 • Berijder is verzekerd (€0,- eigen risico)
 • WA: Schade aan derden (€ 500,- eigen risico)
 • Rechtsbijstand:
 • Letselschade advocaat is verzekerd (€0,- eigen risico)

Hierbij is het wel belangrijk dat een ingevuld schadeformulier naar de verzekeraar gestuurd wordt.

Er is o.a. geen dekking:

 • als er fraude is gepleegd;
 • schade veroorzaakt door een gewapend conflict;
 • schade veroorzaakt door het verwijderen van de e-bike door de lokale overheid of politie;
 • schade ontstaan tijdens het plegen, deelnemen of proberen te plegen van een misdrijf;
 • schade ontstaan onder invloed van alcohol, bedwelmende, opwekkende of soortelijke middelen;
 • schade ontstaan door oneigenlijk gebruik en tijdens deelname aan wedstrijden, behendigheidsritten of snelheidsproeven;
 • schade ontstaan als de bestuurder jonger is dan 16 jaar;
 • schade ontstaan door opzet, bewuste roekeloosheid of merkelijke schuld;
 • schade ontstaan door joyriding;
 • schade ontstaan door een aanrijding terwijl de e-bike technische wijzigingen heeft ondergaan die volgens de wet verboden zijn;
 • schade als de bestuurder weigert mee te werken aan een adem- of urinetest of bloedproef;
  kosten van schoonmaak, onderhoud en afstellen;
 • schade aan of verlies, diefstal en slijtage van accu’s, banden en andere aan- en toebehoren die door
  de aard van normaal gebruik aan slijtage of prestatieverlies onderhevig zijn;
 • schade bestaande uit krassen, barsten, deuken, schrammen, vlekken, putten en andere esthetische
  aantastingen als deze de werking van de e-bike niet belemmeren;
 • schade veroorzaakt door normale slijtage;
 • prestatieverlies van de accu.